sex4WINO, SEX i TŁUSZCZ .... Miałem nosa
Kto bywa na moich degustacjach, warsztatach i szkoleniach często słyszy ode mnie, że za smak większości potraw odpowiedzialny jest tłuszcz. To on jest nośnikiem smaku. Jego odpowiednie łączenie z winem, powoduje często uczucie kulinarnego szczęścia, swoistej nirvany!
Najnowsze badania link potwierdzają słuszność mojej filozofii opowiadania o winie w kontekście łączenia go z potrawami. Kto bywa na moich degustacjach, kto korzysta z moich usług, kto bierze udział w warsztatach prowadzonych przeze mnie ... ten wie jak pić wino, aby lepiej smakowało!
sex3Dla zobrazowania jak ważny jest ten fakt, jak ważne jest łączenie wina z potrawami użyję wesołego, ale dosadnego przykładu. Z winem i z seksem mamy DWA wyjścia. Można uprawiać seks samemu lub w parze (przynajmniej). Z winem jest tak samo: można je pić solo lub łączyć w parze z jedzeniem. W obu przypadkach efekt jest ten sam ... seks i wino solo mogą być przyjemne, ale gdy połączymy te przyjemności w odpowiednie pary efekt jest o wiele, wiele przyjemniejszy i wyrazistszy!
P.S. ciekawe, że naukowcy nic nie piszą o łączeniu seksu z winem

sex

 

PRZYJACIELE I PARTNERZY

PUBLIKACJE i CZASOPISMA

WINO I ZDROWIE

PREZENTY & UPOMINKI